Thursday, March 27, 2014

Έχεις φρούτα κάνε ένα κραμπλ!


1/2 κιλό φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια (μήλο, αχλάδι, ροδάκινο, φρούτα του δάσους κ.ά)
2 κουταλιές κινόα ( προεραιτικά)
1 κουταλιά αλεύρι
100 γρ νιφάδες βρώμης
50 γρ καστανή ζάχαρη
μια πρέζα κανέλλα
λίγο αλάτι
50 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου


1. Βάζεις όλα τα διάφορα κομμένα φρούτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα ανακατεύεις με την κινόα και το αλεύρι.
2. Σ ' ένα μπολ ανακατεύεις με το χέρι τα υπόλοιπα υλικά και μόλις ανακατευτούν καλά τα στρώνεις προσεκτικά πάνω από τα φρούτα.
3. Ψήνεις το κραμπλ φρούτων στος 180° βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να αρχίσουν να βγαίνουν φουσκαλίτσες αό τους χυμούς των φρούτων.
Σερβίρεις ζεστό και με παγωτάκι αν θέλεις!



2 comments:

  1. Από τ'αγαπημένα μου γλυκά το κράμπλ!

    ReplyDelete
  2. καλημέρα!! τελειο και πανευκολο γλυκο!

    ReplyDelete