Monday, April 14, 2014

[UPDATED]Νηστίσιμα Μηλοπιτάκια με Ζύμη Ρετσίνας και ο νικητής του Βιβλίου Cookies της Αθηνάς Πάνου !!!



1/2 κούπα ηλιέλαιο
1/2 κούπα ρετσίνα
αλεύρι που φουσκώνει όσο πάρει
2-3 μήλα ψιλοκομμένα σε λεπτές φέτες
μια χούφτα σταφίδες 
1/2 κούπα καρυδόψιχα
1 κουταλάκι κανέλλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο

κανέλλα και άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα


1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνεις το ηλιέλαιο και την ρετσίνα και χτυπάς καλά με το σύρμα. Σιγά σιγά προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις με το χέρι μέχρι να δημιουργήσεις μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. 
2. Σ' ένα μικρο μπολάκι ανακατεύεις καλά τα μήλα, τις σταφίδες, την κανέλλα και το γαρύφαλλο. 
3. Παίρνεις μια μπαλίτσα ζύμη την κάνεις μπαλίτσα και την ανοιγεις με το χέρι, βάζεις μέσα λίγη γέμιση , μισό κουταλάκι περίπου και κλεινεις το μηλοπιτάκι σαν πουγκί. 
4. Ψήνεις τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στος 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου. Δεν θα ροδίσουν πολύ αλλά θα δεις τους χυμούς από το μήλο να κάνουν μικρές μπουρμπουλήθρες. 
5. Τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν και πριν το σερβίρισμα τα πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

UPDATE: Μετά από κληρωση η νικήτρια του βιβλίου της Αθηνάς Πάνου από τις εκδόσεις Ψυχογιός είναι η Βίκυ Παρασκευά. Παρακαλώ πολύ να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω email για τα υπόλοιπα στοιχεία της στο elenaiscooking@gmail.com

No comments:

Post a Comment