Monday, February 9, 2015

Τηγανίτες με ξινόγαλα και αλεύρι ολικής άλεσης




1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ξινόγαλα
2 αυγά
50 γρ βούτυρο λιωμένο.
1 κουταλιά ζάχαρη καστανή
1 κουταλάκι baking powder
λίγο αλάτι
λίγο βούτυρο για τηγάνισμα


1. Σε ένα μπολ ανακατεύεις όλα τα υγρά υλικά και σταδιακά προσθέτεις τα στερεά. Ανακατεύεις καλά για να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα, σχετικά παχύρρευστο. 
2. Ρίχνεις λίγο βούτυρο να λιώσει σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτεις σταδιακά κουταλιά κουταλιά το μίγμα. 
3. Όταν δεις και δημιουργηθούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια της τηγανίτας τότε είναι έτοιμη για γύρισμα. Την γυρίζεις και την ψήνεις για άλλα δύο λεπτά.  

Μόλις φτιάξεις όλες τις τηγανίτες μπορείς να τις φας με μέλι, maple syrup, φρέσκα φρούτα ή να τηγανίσεις ψιλοκομμένο μπέηκον και να τις απολαύσεις με λίγο λιωμένο βούτυρο. 






No comments:

Post a Comment